Home Cinema ve Hifi Choice Dergisi 5 Sayı Yayınlandı!



Home Cinema ve Hifi Choice Dergisinin 5. sayısı yayınlandı. Ülkemizdeki az sayıdaki ev sineması ve hifi konulu basılı dergilerden birisi olan Home Cinema ve Hifi Choice Türkiye'nin son sayısı biraz gecikmiş. Yazılanlardan anlayabildiğim kadarı ile reklam toplanması konusunda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor.

Aslında sorun derginin Türkçe edisyonundan değil orijinal versiyonundan kaynaklanıyor. Ülkemizdeki hifi ve ev sineması sistemleri konusunda meraklıların ilgi gösterdiği bir çok marka ile ilgili eleştiri veya inceleme yazıları orijinal İngilizce sürümde bulunmayınca ülkemizdeki bir çok firmanın odaklandığı markalardan söz edilmeyen bir dergi haline geliyor. Bu konu belki haberler bölümlerinde bu markalardan bahsedilerek aşılabilir ancak bu konuda da pek ilerleme sağlanılamadı ne yazık ki.

Bu arada çok az sayıda okuyucumuzdan gelen bir eleştiriye de yanıt vereyim. Gelen eleştiri Home Cinema ve Hifi Choice Dergisi ve benzerlerine kendi platformlarımızdan destek vermediğimiz konusu. Stereo Mecmuasının bana ayrılmış bu bölümünde ben derginin yeni sayıları duyuruyor ve bazen yazılardaki bazı bölümlere eleştiriler yöneltiyorum.

Bizim Stereo Mecmuasını ortaya çıkartırken bir prensibimiz vardı, bize destek olan platformlara destek vermek veya tam tersi. Zaten çok küçük bir pazara sahip olduğumuzdan bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak Home Cinema ve Hifi Choice dergisi de dahil olmak üzere bir çok sektörel dergide Stereo Mecmuası ile ilgili tek bir satır bile geçmediğini eleştirileri yönelten dostlarımıza hatırlatmak isterim. Karşılıklı reklam değişimi, banner değişimleri gibi aynı sektörde yayın yapığımız bazı sitelerle yaptığımız işbirliklerini karşılıklı hakkaniyet kuralları çerçevesinde basılı dergilerle de yapabiliriz tabii ki.

Sektörün gelişmesi  hepimizin ortak arzusudur.

Hiç yorum yok :