Çocuk Sahibi Olacağınızın Haberini Almak - Hamilelik Testi!



Hamilelik testini bende bir çok insan gibi yabancı filmlerinden biliyordum. Tabii ki böyle bir şeyin varlığından haberim var ama genelde Amerikan filmlerinde hamilelik testlerinden bol bol hikaye üretilir, ama gerçekler pek filmlere benzemiyor doğrusu...

Biz erkeklerin bu olayların varlığından haberimiz olsa bile kadın milletinin bu konulardaki bilgisi bizim çok önümüzde.

Muhtemelen başınıza gelecek olayı ben size özetleyeyim. Eşiniz kuvvetle muhtemel regl günleri kontrol ediyordur. Süreç gecikmeye başlayınca içine kurt düşecektir. Acaba hamile miyim sorusunu kendine sormaya başlayacaktır. Bu esnada muhtemelen kadın forumlarından veya bir diğerlşekilde hamilelik testi ile ilgili ayrıntıları öğrenmiş olacaktır. Günler geçtikçe hissiyat anlamında da hamile olduğu konusunda alarm çalmaya başlayınca bir erkek olarak olayın içerisine çekilme zamanınız yavaş yavaş geliyor demektir. Biz tabii ki bu enstantane de hiçbir şeyden haberimiz olmadan ortalıkta saf saf geziniyor olacağız.

Bu zaman diliminde olabilecekler şunlar, Eşiniz sizi muhtemelen yavaş yavaş hamilelik konusuna hazırlayacaktır. Muhtemelen bazı sorular soracak sizde istenen cevapları vermediğinizde ortalık birbirine girecektir. Eğer çocuk sahibi olmaya önceden karar verdiyseniz bu konuda sorular sorulmaya başlandığı zaman düşündüğünüzü değil, verilmesi gereken cevapları verin.

Eğer ortalıkta bu tarz bir muhabbet dönmüyorsa fırtına yaklaşmış olabilir. Eşiniz sizin sakin bir zamanınızı bekliyor olabilir.

Bende tam olarak böyle oldu...

Bir sabah kahvaltımızı yaptık. Kahvaltının arkasından muhabbet esnasında reglinin geciktiğinden bahsetti. Neden acaba demeye kalmadan bir anda o filmlerde görmeye alıştığımız hamilelik testi ortaya çıktı.

Hamilelik boyu, iyi haberler aldıkça koca koca insanlar yani bizler ne hallere geliyoruz :)

Hamilelik testi çok basit bir şey. Bir plastik parçası üzerinde genelde iki tane şerit oluyor veya bir artı bir de eksi işareti oluyor. Muhtemelen üzerinde bir açıklama zaten vardır. Eşiniz idrarından bir kaç damlayı bu cihaza yükler ve beklemeye başlarsınız.

 Cihazdan cihaza değişmekle beraber 2 ila 5 dakikalık bir bekleme süresi var test sonucunu anlamak için. Beş dakika boyunca çiş yüklenmiş küçücük bir plastik parçası başında beklemek çok acayip bir duygu.

O anlarda kafanızdan binbir tane düşünce geçiyor olacak. Baba olmayı zaten bekliyorsanız sıkıntı yok ancak aksi durumda neler olacağını bilemiyorum. Benden size tavsiye, ailecek bu yola girdiyseniz kendinizi en başlardan babalık olayına alıştırın. Hoş yapmasanız da olur, zaten otomatikman alışacaksınız :)

O meşhur 5 dakika inanın geçmek bilmiyor. Mantıklı düşündüğünüzde "ben çişin başında ne halt ediyorum" diyeceksiniz, bunlar normal. Gerçek ile hayal arasında gidip geleceksiniz bol bol. Belirli bir süre geçince zaten hamilelik testi üzerinde işaretler kendini göstermeye başlayacak. Sürenin sonunda ise -umarım- sonuç pozitifse yeni hayatınızın ilk anlarını yaşıyorsunuz, tebrik ederim.

Ben zaten çocukları çok seven bir adamdım ve kendi çocuğumun olması fikri bana hep sempatik gelmiştir ama başınıza gelince  yani test sonucu pozitif çıkınca neler hissettiğimi size anlatabilmem mümkün değil. Tarif etmek inanın çok zor. Mutluluk, panik ve bin bir türlü duygu bir arada...

Bir sonraki adımda olayın sağlamasını yapmamız gerekecek. Evet bir baba adayı olarak meşhur koşuşturmanız başlıyor. En yakın sağlık kuruluşuna "kanda gebelik testine" gitmeye hazırsınız. Hayırlı uğurlu olsun.

 



Hiç yorum yok :