“E18 lens error”, veya “lens error, restart camera” Arızası ÇözümYöntemleri

Aşağıda fotoğraf makinenizdeki lens sorununu halledebilmeniz için gerekli tüm yöntemler açık şekilde yazılmıştır. Ben kendi makinemi sonuncu yöntem ile düzeltmeyi başardım. Bu yöntemleri uygulamak için tüm sorumluluğun sizlerde olduğunu unutmayınız. Makinenizde oluşabilecek hatalar için beni suçlamayın. Aşağıdaki yöntemleri sırası ile denemeye dikkat edin. Birden başlayın ve teker teker hepsini deneyin. Şimdiden iyi şanslar!
Bu yazıya direkt ulaştıysanız, başlamadan önce aşağıdaki yazıları mutlaka okunuz!

Yazı 1: Nikon Coolpix Lens Arızası Bölüm 1



YÖNTEM 1
Fotoğraf makinenizdeki pilleri çıkartın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha sonra taze ve yeni bir pil setini hazırlayın. Bu arada size NiMH 2500mah tekrar şarj edilebilir pil kullanmanızı tavsiye ederim. Tabii bu spesifikasyondan daha yüksek pillerde kullanabilirsiniz. Dikkat edilecek husus fotoğraf makinenizin önerilen değerlerinden aşırı derecede yüksek piller kullanmamak. Pillerimizi taktıktan sonra fotoğraf makinemizi tekrar açalım. Büyük bir ihtimalle bu yöntem makinenizi kurtaracaktır. Eğer olmadıysa merak etmeyin daha seçeneklerimiz var. Bir alttaki yöntemle devam edin!



YÖNTEM 2
Fotoğraf makinenizdeki pilleri çıkartın. Bu defa makinenizdeki hafıza kartlarınızı da sökün. Tıpkı yukarıda olduğu gibi yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha sonra taze ve yeni bir pil setini hazırlayın. NiMH 2500mah tekrar şarj edilebilir pil kullanmanızı tavsiye ederim. Fotoğraf makinenizi tekrar açın. Eğer makine yaşama döndüyse ekranda “ Error E30” gibi bir ibare görürsünüz. Bu hata makinenizde bir hafıza modülü olmadığı anlamına gelir. Fotoğraf makinenizi kapatın. Hafıza kartınızı takın ve tekrar açın. Fotoğraf makineniz kurtulduysa gözünüz aydın, eğer olmadıysa bir alttaki yöntemle devam edin!

YÖNTEM 3
Fotoğraf makineniz eğer destekliyor ise Audio/Video (AV) kablosunu takın ve cihazınızı açın. Tabii bazı modellerde kablonun diğer ucunun TV gibi bir kaynağa bağlanması gerekli olabilir. İşlemi yaparken “Yöntem 1'de olduğu gibi yeni bir pil seti takmış olduğunuzdan emin olun. Bu işlemin amacı kamera açıldığında LCD ekranının kapalı kalmasını sağlamaktır. Bu kablo takma işlemi kameranın LCD ekranın başlangıç işlemi sırasında kapalı kalmasını sağlar. Ancak makinenizin içindeki kapasitör ve diğer elektronik aksamlar tam güç enerji ile dolar. Bu yöntem ekstra enerji gücü ile kameranın objektif motoru tekrar hareketlenmek ve başlatmak için kullanılabilir. Bu ekstra güç yöntemi objektifin kir veya kum gibi etkenlerle sıkıştığı zamanlarda da denenebilir. Bu işlemi yaparken kameranızın objektif bölümüne ve özellikle AV çıkışına çok baskı uygulamayın. Bu işlem geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. Makinenizi kullanım kılavuzunda işaret edildiği şekilde AV bağlantısından çıkartın. Normal konumda tekrar açın. Eğer makine açılmadıysa eğer olmadıysa bir alttaki yöntemle devam edin!



YÖNTEM 4
Fotoğraf makinenizi masanın üzerine yerleştirin. Makinenizin arka kısmı masaya yaslansın ve objektifi tavana baksın. Şimdi yapacağımız işlem çok basit makinenin fotoğraf çekim tuşuna (shutter) basın ve basılı tutmaya devam ederken makinenizin açma kapama tuşuna basın. Bu işlem öncesinde mutlaka pillerinizi değiştirmiş olduğunuzdan emin olmalısınız. Bu işlemdeki ana mantık kameramızın objektifinin bulunduğu durumda oto fokuslanma yapabilmek için ekstra güçle hareket etmesini sağlamaktır. Bu sayede objektif içerisindeki hareket mekanizmaları kendi kendisine zorlanarak normale dönebilir. Umarım makineniz bu yöntemle düzelir ancak sorun devam ediyor ise bir alttaki yöntemle devam edin!

YÖNTEM 5
Zaman zaman makinenizin içerisine giren kir ve pislikler objektif bölgesinde baskı oluşturabilirler. Bu baskı makinenizin kilitlenmesine sebep olabilir. Bu durumda bir saç kurutma makinesini elinize alın. Makinenin seçiminde en önemli faktör sadece hava üfleme modunun olmasıdır. Kazaran sakın ama sakın sıcak hava üfletmeyin. Makinenizin içine hava üfletin. Bunu yapmanın en kolay yolu pil veya kart yuvasını kullanmaktır. Eğer evinizde bir kompresör varsa havayı çekmek de bir seçenektir. Ancak yüksek basınç kesinlikle uygulamayın. Makinenize zarar verirsiniz. Çok düşük güçle üfleme veya çekme işlemini yapın. Makinenizin pillerini takarak açın eğer sorun devam ediyor ise bir alttaki yöntemle devam edin!

DIKKAT! BUNDAN SONRA ANLATACAĞIM İŞLEMLER MAKİNENIZE CİDDİ ZARARLAR VEREBİLİR..

Bu yüzden tüm seçenekleri denediğinizden ve makinenizin çalışmamaya devam ettiğinden lütfen emin olunuz. Teknik servise danışmış ve makinenizin bir nevi gözden çıkartılmış olduğu durumda aşağıdaki yöntemleri deneyin. Açık konuşmak gerekirse aşağıdaki yöntemler makine zaten bozulmuş gözden çıkarttım şeklinde düşüncesi olan okuyucular için denenmesi tavsiye edilen yöntemlerdir.



YÖNTEM 6

Şimdi riski bir yöntem. Makinenizin AV portu, USB portu ve şarj bölümlerini saklayan plastik bölümlere art arda avuç içiniz ile sertçe vurun. Hedef objektifteki sıkışıklığı açmak veya sıkışmış parçacıkları yerinden oynatmak. Bir çok okuyucumuz çok sayıdaki kullanıcı bu yöntemle sorunlarını çözmüşler. Bu yöntemde kendinize hakim olamazsanız makinenizin içerindeki parçalara zarar verebilir, transfer kablolarının yerinden çıkmasına sebep olabilir veya LCD ekranınızı kırabilirsiniz. Bu yüzden kendinize hakim olarak tatlı sert darbeler vurmaya çalışın!

YÖNTEM 7
Evet en zorlu yönteme gelmiş durumdayız. Bu yöntemde oldukça tehlikeli. Lütfen bu işlemi sadece makinenizi gözden çıkarttıysanız deneyiniz. Şimdi objektifi zorlamaya başlıyoruz. Aşağıda yorumlarını okuyabileceğiniz bir çok kullanıcı bu yöntemin işe yaradığını rapor etmişler. Öncelikle objektifimizi tutuyoruz. Daha sonra çeşitli yönlerdeki varyasyonlar ile objektifimize ba.skı uygulamaya başlayacağız. Yavaşça çekerek, sağa ve sola döndürerek, objektifi zorluyoruz. Bazı anlarda durduğumuzda belli aralıklarla güç düğmesine basıyoruz. Buradaki birincil amaç eğer hissedebilirsek objektifteki boşluğu bulabilmek ki, bu boşluk arızaya sebep olmuş olabilir. Bu boşluğa denk gelirsek hemen elimizi baskıdan çekip güç düğmesine  basın. Eğer başarılı olduysak makine objektifi hareket ettirecek. Burada dikkat edilmesi gereken, ASLA OBJEKTİFİ MAKİNENİN İÇERİSİNE İTTİRMEMEKTİR.

Eğer yukarıda sizler için derlediğim tüm yöntemleri denediyseniz ve makineniz düzeldiyse lütfen aşağıdaki yorum kutucuğuna giriş yapınız. Makinenizin modelini problemini ve hangi yöntem ile sorunu çözdüğünüzü bana bildirin. Bu sayede diğer kullanıcılar hangi yöntemle hangi sorunu halledilebildiğini daha rahat şekilde göreceklerdir. Ayrıca bunlardan farklı yöntemler deneyip başarılı olduysanız lütfen benimle paylaşınız.

Son bir not: Benzer bir sorun benimde başıma geldiği için bu yazı benimle aynı durumdaki okuyucularımı bilgilendirmek amacı ile yazışmış olup, yazıyı izinsiz kullanmak yerine bloğuma link atınız. Lütfen emeğe saygı!

-----------------------------------------------------------------------------------
düzenleme: Yazı 04.09.2012 tarihinde yeniden düzenlendi.

172 yorum :

Sellami dedi ki...

canon makinamda bu sorun olmuştu geçmişte... pilleri değiştirdim düzeldi. sanırım sorun düşük şajlı pil kullanırken makinanın "on" edilmesi..kasılıp kalıyor.

Hakancez dedi ki...

Sorununuzun düzelmiş olması sevindirici. Piller ne yazık ki makineler için büyük problem.

ilyada dedi ki...

çok teşekkürler, bu akşam gezi amaçlı trenle yunanistana yola çıkıyorum ve sabah makinayı yanıma aldığımda 'lens error' hatasıyla karşılaştım ve inanılmaz moralim bozuldu çünkü teknik servise gitmeye de vaktim yoktu, benim kurtarıcım da yöntem7 oldu, çok teşekkürler bu paylaşım için.

Hakancez dedi ki...

Sn Ilyada,

Sorununuzun çözülmesine çok sevindim. Umarım tatilinizde keyifli geçmiştir.

melisa dedi ki...

merhaba, 2 gun once makinem objektifi acikken yaklasik 50 cm yukseklikten objektifin uzerine dustu ve 1-2 saat boyunca objektif kendiliginden disarida kaldi cantama koyup 2 saat sonra kontrol ettigimde objektif kendiliginden iceri girmisti. simdi acmaya calistigimda lens hatasi veya makinenizi yeniden baslatin error aciklamalariyla karsilasiyorum yukaridaki yontemlerin kablo ile bilgisayara baglama ve yontem 7 disindakileri denedim (kablo yanimda degil ve objektif disarida olmadigindan hareket ettiremiyorum) ama bir sonuc elde edemedim. sorun tabiki makinenin darbe alarak objektifin ilk cikintisinin yamulmasindan kaynaklaniyor. bu soruna onerebileceginiz bir cozum yontemi varmi. 1 haftadan daha kisa bir surede yola cikacagim ve bulundugum sehirde teknik servis yok. simdiden cok tesekkurler

Hakancez dedi ki...

Merhaba Melisa,

Sanırım sizinki büyük sayılabilecek bir sorun. Bir kaç okuyucumuz yöntem 7'yi deneyerek sorunlarını çözdüler ancak bu yöntem biraz tehlikeli. Eğer makine içerisinde kırılan bir parça var ise sorunu daha da büyütebilir. Dikkatli bir şekilde lensi elinizle hareket ettirin ancak zorlanma hissederseniz bırakın. Bu denemeden sonra en iyisi servise göndermek olacaktır.

Aklıma başka bir çözüm gelmiyor ne yazık ki...

Yaşar ÇIRAKLI dedi ki...

sa.kodak easySaher C330 markalı ürünü elimden düşürmüştüm...eror 12? veya 14 ?mü yzıyor ve ebjektif dışarı çıkmıyordu.
1'yi denedim(pil) olmadı, 2.ciyi denedim olmadı...
en son TOKATLADIM oldu!
teşekkür ederim efendim, bilgi için....

SyhN dedi ki...

ilk kez bi fotoğraf makinem oldu,6 ay falan oldu alalı,ama birgün bi haltlar oldu ve objektif kısmı dışarda kaldı,ne yapıyoruz ediyoruz açıp kapıyoruz içeri girmiyo bi türlü :) umudumu kesmiştim açıkçası,ama dedim du bakim şu yöntem 7y, uygulim dedim,en sonunda düzeldi...süpersiniz ya =)fotoğraf çekmeye bayılıyorum yaşasınnnn =)

Hakancez dedi ki...

Sn Yaşar Çıraklı,

Makinenizin düzelmesine sevindim. Tokatlamak güzel bir yöntem sanırım. Bir çok dostumuz makinesi tokatlayarak düzeltmeyi başardı.

Selamlar

Hakancez dedi ki...

Sn SyhN,

Yöntemlerin işinize yaradığına çok sevindim. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Size tüm içtenliğime ilk fotoğraf makineniz ile keyifli fotoğraflar çekmenizi diliyorum.

Sevgiler

sema dedi ki...

ben sema fotoğraf makinemi daha yeni aldım hiç kullanmadan lens error hatası verdi.Teknik servisi aradım ve tamir için istanbula gnderdim.Ama geldiğinde aynı hatayı gsteriodi.çok sinirlendim sizin 4 numaralı tekniğinizi uyguladım başardım saolun.sorunum tamamen gdrildimi bnilemiyorum lütfen yardımcı olun

Hakancez dedi ki...

Sema hanım öncelikle geçmiş olsun. Makinenizin markasını belirtmemişsiniz ama tahminen kullandığınız piller ile sorun yaşıyorsunuz. Eğer mümkünse çevrenizdeki bir arkadaşınızdan NiMH 2500mah bir pil bulup deneme yapın. Kuvvetle muhtemel sorun yaşamayacaksınız.

Selamlar

baris dedi ki...

hakan abi bu yaz stajdayken samsung L100 kompakt makinem baslarda objektifi yavas acmaya kapatmaya basladı sonrasında ise asagı dogru tutarken acılıyordu sadece sonra hic acılmamaya basladı yontem 6 ve 7yi denedim ancak sonuc vermedi artık power tusuna bastıgımda hata sinyali verip objektifi hic acmadan kapanıyor.Yapılabilecek başka bir sey var mı?

güven dedi ki...

selam canon ıxus 100 marka kameramı küçük kardeşim sobaya atmış gülmeyin :)) son anda farkettim ve patlamadan aldım dış kabı alüminyum olduğu için erimemiş fakat lens kapağı erimiş ve makine kapalıydı lcd si yanmış üstteki deklanşör tuşu yanmış soğuduğunda açmayı denedim ve lens kapağı açıldı ve bir daha kapatamadım lens hatası veriyor 7. yolu denedim ve başaramadım :)) sanırım çöpe gidecek sizce bir çaresi varmıdır açılsa lcd ekran alıp kendim takmayı düşünüyorum

Hakancez dedi ki...

Sayın Güven,

Geçmiş olsun. Ancak makinenizin sorununun oldukça farklı olduğunu söylemek mümkün. Sanırım kendi başınıza halletmesi zor bir sorundan bahsediyoruz. Belki eBay gibi sitelerden uygun fiyatlı veya sizin sağlam parçalarınızı kullanarak ortaya iki makineden sağlam tek bir makine yapabileceğiniz ikinci el bir ürün bulmak lazım.

Sevgiler
Hakan

güven dedi ki...

yardımınız için teşekkür ederim bugün 7 yi denediğimde biraz oynama oluyor fakat hemen duruyor en güzeli sizin dediğinizi yapmak ebaydan 100$ makine alsam gümrüte sorun çıkarmı acaba

Hakancez dedi ki...

Sn Güven,

100 Dolar tutarındaki bir alışverişte sorun çıkmaz. Endişeniz olasın. Gümrüklerde 100 Euro'nun altındaki tutarlarda sorun çıkmıyor...

nisa dedi ki...

merhaba dijitalim CASIO EXILIM Z-8 dijitalim tam kapanmıyor fotoğraf çekiyor ama çok bulanık ve çok yakından çekiyor lütfen yardım edin :(

nisa dedi ki...

benim fotoğraf makinem pilli değil işte onu nasıl yapıcam şarjlı bataryası var :(

hakancez dedi ki...

Makinenizin şarjının tam olarak boşalmasını sağlayın. Bunun en kolay yolu flaş açık şekilde fotoğraf çekmektir. Şarj tamamen bitince bir gün makinenizi şarj etmeyin ki, kapasitörler yükünü boşaltsın. Ardından hiç kesintisiz şarj edin. Normalde şarj ettiğiniz süreden biraz daha fazla tutmayı unutmayın. Makinenizi açtığından lensin tam açılıp kapanması lazım. Bunun haricinde YÖNTEM 5, 6 ve en son çözüm 7'yi deneyebilirsiniz.

Bu arada makineniz garanti kapsamındaysa servis seçeneğini de göz ardı etmeyin lütfen...

demet çoban dedi ki...

gerçekten işe yaradı. 1saattir uraşıyodum. 7. yöntem işe yaradı. Teşekkürler:)

hakancez dedi ki...

Çok sevindim makinenizi kurtarmanıza :)

Serdar dedi ki...

Nikon L3 makinem lens error hatası verdi. Ben de makineyi tokatlayarak eski hale gelmesini sağlayabildim. Ayrıca blogunuz oldukça faydalı. Teşekkürler

Enes dedi ki...

iyi günler hakan bey. dün canon makineyi şarja bilg.a bağladım.sonra şarjı bittiği için hemenb çıkarıp pili 5 dk şarj ettim.belki 5 dk bile şarj olmamıştır:) sonra makineye taktığımda açtığımda lens hatası tekrar deneyin yazdı.o zamandan beri düzelmedi.yardım ederseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

hakancez dedi ki...

Sn Serdar,

Fotoğraf makinenizi kurtarmanıza sevindim. Ayrıca güzel sözler için teşekkürler...

hakancez dedi ki...

Makinenizin pillerini tam olarak şarj edin ve yeniden deneyin. Lens muhtemelen bir yerde takıldı. YÖNTEM 7'yi denemenizi tavsiye ederim...

esra dedi ki...

benim kameramın markası canon ıxy.objektif dışarıda kalmıştı ve açtığımda sürekli olarak "lens error,restart camera" yazıyordu.bataryalı olduğu için pil ile ilgili olan denemeleri yapamadım ama çok az bir umutla 7.yöntemi denedim ve anında düzeldi,şuan çok mutluyumm,çook teşekkürler :)

serkan dedi ki...

merhabalar bende birazdaha farklı bir neden sonuç ilişkii gelişti. aynı "lens error" sorununu bende yaşıyordum. sabaha kadar yukarıdaki yöntemleri denedim ama sonuç alamadım. özellikle 7. yöntemi uygulayarak cihazı iyice hırpaladım fakat nafile. okuduklarımdan sorunun pillerden kaynaklı olabileceğini düşündüm. çünkü pilleri değiştirmiştim. makinemin orjinal nikon Nİ-MH 2000mah pilleri yerine başka marka 3000mah takmıştım. setup ayarlarından uğraşırken pil seçeneklerine rastladım. orda orjinal piller ve diğer piller seçeneği vardı. diğerini işaretleyip tekrar açınca çalıştı. bu arada hata yüzünden makine açılmıyorsa menü tuşuna basarak açmayı deneyin. ozaman setupdan açılıyor.. şuan bende mutluyum teşekkürler..

exclusion dedi ki...

Teşekkürler 2-3 yumrukla halloldu :)
Çok yararlı bir blog eline sağlık

olay_35 dedi ki...

Merhaba,
Digital fotoğraf makinem lens hatası verdi. Servise versem garanti süresi çoktan dolduğu için benden fazlasıyla para alacaklarını düşününce internette bir araştırayım dedim. Yazdıklarınızı internetten bulmakta zorlanmadım. Her satırını okudum. Hatanın ana kaynağı olarak lens bölmesine kaçan pisliğin mekanizmayı etkilediğini anladım. Sizin yazdıklarınızdan ilham alarak bende kendimce bir yöntem buldum ve sorunu çok basit hallettim. Anlatayım.

Makineyi bir elime aldım. Diğer elimde çalışır vaziyetteki elektrikli süpürgenin hortumu vardı. Tam olarak objektif bölmesine dayadım. Elektrikli süpürgeye lens yerini emdirdim. O esnada makineyide fotoğraf çekimi yapar konumunda açtım. O kendini açmayan ve hata verdiren lens yukarı doğru çıkmaya başladı. Hortumu çektim makineyi kapattım aynı işlemi tekrarladım.
SONUÇ: Hata vermeden çalışmaya devam etti. Kolay gelsin

hakancez dedi ki...

Çok teşekkürler. Makinenizi biraz sertçe de olsa kurtarmanıza sevindim :)

hakancez dedi ki...

Serkan Bey, belki bazı okuyucularımız sizin yönteminizle makinelerini kurtarabilirler. Makinanızın modeli nedir acaba?

hakancez dedi ki...

Oldukça riskli bir yöntem denemişsiniz ama sonucun iyi olması sevindirici. Geçmiş olsun :)

Nur dedi ki...

Kodak smartcapture makinem gayet iyi çalışıyordu ama arada fotograf çekerken kilitleniyordu objektif açık kilitleniyor kapalı gibi olyuor görüntü falan olmuyor açma tuşuna bastığımda lensten tık tık şeklinde sesler geliyor açmak için defalarca tuşa bastığımda açıldı.Sonra fotoğraf çekerken yine kitlendi ve bir daha açılmadı ama hala ses geliyor.Duracel marka pil kullandım.Yardımcı olabilir misiniz?

hakancez dedi ki...

Muhtemelen Duracell pilinizin belirli bir kullanımdan sonra objektifi hareket ettirecek gücü kalmıyor olabilir. Bu durum gayet doğal çünkü anlık hareket için ciddi bir enerji gerekiyor . Size NiMH 2500mah tekrar şarj edilebilir pil kullanmanızı tavsiye ederim...

Furkan dedi ki...

Kardesm allah razı olsun arkadasımdan emanet almıstım vede yontem 7 sayesınde duzeldı makıne

beray dedi ki...

çooook teşekkürler kardeş yöntem 7 beni de kurtardı...

salih dedi ki...

ben nikon coplix s220 aldım 1,5 sene gecti makina objektif hatası vermeye başladı garantisi 2 yıl hemen garantiye yolladım adamlar bana 127.11 tl hesap çıkardılar bende geri istedi makinayı biraz araştırdım internette 4 bir fiyatına ben parcayı yani objektifi buldum lens diede tabir ediliyor aldım taktım az çok el becersi yada ne bilim telefoncular bile takabilir ama bu yeni aldıgım lens ne kadar daha dayanır bilmiyorum saygılarımla....

hakancez dedi ki...

Sn Beray çok sevindim...

hakancez dedi ki...

Sn Furkan emanet ürününüzü düzeltmenize sevindim.

hakancez dedi ki...

Sn Salih,

Siz olaya bambaşka bir boyut getirmişsiniz. Tebrikler...

hakancez dedi ki...

Sevgili Barış,

Yüksek kapasiteli pil dene.. Muhtemelen sorun pilden kaynaklanıyor...

hörü dedi ki...

merhabalarrr.bnm makinem nikon coolpix s2500 sarz a werdiğim zaman pil sıçaklığı yüksek diyo we sarz olmuyo ??

eyvah dedi ki...

merhaba benim sorunum çok büyük yurttışında yabancı bir arkadaşımın fotoğraf makinesini düşürdüm ve lensi açıktı ve 4 saat geçmesine rağmen kapanmıyo fotoğraf makineside açılmıyor sadece düğmesine bastığımda lens azıcık açılıp kapanıyo ve garip bir ses çıkıyor ama lens tamamen kapanmıyor şuan yurtdışındayım ve burda servis yok arkadaşımda yurt dışında fotoğraf makinasının markası 14.1 megapiksel casio exilim 10x lens exilim 24mm wide optical 10x ne yapabilirim lütfen yardım edin

hakancez dedi ki...

Bu sanırım farklı bir arıza. Farklı bir denemesi yaptığınızda da benzer bir sonuç mu oluyor....

hakancez dedi ki...

Sn Eyvah,

Sizin yaşadığınız sorun bayağı büyük. Tahminen düşme sonucu donanımsal bir sorun oluştu. Bu sorunu gidermek pek kolay olmayacaktır. Lens kısmını sağa sola oynattığınızda bir boşluk hissediyorsanız yapacak pek bir şey yok. En mantıklı çözüm, ürünü servise vermek ancak çıkacak fatura epey yüksek olacaktır.

ABİDİN dedi ki...

MAKİNEMDE OBJEKTİF HATASI VERİYOR. LENS DIŞARI ÇIKIP GERİ GELİYOR SEBEBİ NE OLABİLİR

hakancez dedi ki...

Muhtemelen kullandığınız piller sorun yaratıyor, birinci maddedeki önerileri bir deneyin....

vahap dedi ki...

Bende canon ixus 220 hs var. Bizim ufaklık makine ile beraber kendi de düştü, objektifin ucundaki son boğum yamuldu. Ben 7nci yöntem ile hallettim. Bizimkinin kaşığı da biraz yardım etti tabii kanırtırken. Ama plastik bir şey ile kanırtırken objektifi yumuşak bir zemine koymayı oraya dayamayı unutmayın, benimkinin masaya dayadığım tarafının boyası kazındı biraz. Ama Desteğe dayamazsanız baska boğum da yamulabilir, benimkinin dip kısmınaki boğumu yamuldu ama onu da düzelttim. Siteniz çok faydalı, teşekkür ederim. Kanırtmaktan korkmamak gerekiyor ama yöntemleri sırası ile uyguladıktan sonra.

hakancez dedi ki...

Sn Vahap Bey,

Siz bayağı sert bir tamirat yapmışsınız anlaşılan ama sonunda makinenin düzelmesi sevindirici. Ne diyelim, geçmiş olsun ....

hakan dedi ki...

BENİMDE CANON POWERSHOT A480 MARKA BİR MAKİNEM WARDI.KÜÇÜK KARDEŞİM MAKİYENEYİ YERE DÜŞÜRDÜ.BENDE HEMEN ALDIM AÇMAYA ÇALIŞTIĞIMDA LENS HATASI WERMEYE BAŞLADI YÖNTEMLERİNİZ MANTIKLI ANCAK DAHA DENEMEDİM DENİYECEM İNŞALLAH YARARI DOKUNUR BAŞKA ÇÖZÜM YÖNTEMİNİZ WARSA BİZİMLE PAYLAŞIRMISINIZ BİRDE ÖNERDİĞİNİZ BİR FOTOĞRAF MAKİNESİ WARMI ?

hakan dedi ki...

BİRDE MAKİNEYİ AÇMAYA ÇALIŞTIĞIMDA GARİP SESLER GELİYOR NEDENİ NE OLABİLİR?

zeynep dedi ki...

bnmde canon a495 fotoğraf makinam vardı yere düştü ve lens error hatası verdi objektifi yamulmuş sizce düzelir mi yoksa objektifinin değişmesi mi gerekiyor

zeynep dedi ki...

bnmde canon a495 fotoğraf makinam vardı yere düştü ve objektifi kapanmıyor servise verdik objektifi yamulmuş dedi sizce objektifi tamamen değişmesimi gerekiyor..evde biraz oynamıştık objektifiyle :((

zeynep dedi ki...

evet bnde açmaya çalıştığımda garip sesler geliyor lens eror hatası veriyor ve ardından kapanıyor....

zeynep dedi ki...

cevap verirseniz sevinirim lütfen...

hakancez dedi ki...

Zeynep Hanım,

Yukarıda yorum kısmında Sn Vahap Bey, objektifine farklı bir şekilde işlem yapmış. İsterseniz bir deneyin.

Tahminen objektifin değişmesi gerekiyor.

Sekamlar

tuğçe dedi ki...

Merhaba. Biz bu makineyi yere düşürdük sanırım objektifi biraz kaydı. çok şiddetli düşmedi ama. Servis kapsamında değil. Ve acil bi çözüm bulmamız lazım lütfen yardımcı olun. Makine açıldığında objektif hatası yazıyor. Ne yapabiliriz çok acil yardmcı olabilirmisiniz?

hakancez dedi ki...

Tuğçe Hanım,

Yöntem 7'yi deneyin isterseniz.

fatih dedi ki...

merhabalar ,
casıo QV R100 cihazım var. 6 aylık sıfır denecek kadar az kullandım. cihazı hıc dusurmedım. son2 gundur açma dugmesne basıp açtıgımda lens yarım dısarı cıkıp ince bir sesle "kıt kıt kıt" sesi gelip gerı içeri giriyor ardından pil bitmiş gibi 3 kez bip sesi geliyor. 7 nolu yontem harıc dıgerlerını denedım olmadı. 7 nolu yontemı korkudan deneyemıyorum :) ne yapabılırım?

hakancez dedi ki...

Makineniz daha çok yeni. Bence servisle irtibata geçin.

fatih dedi ki...

7 .yöntemi denedim korka korka başardım :)))

fatih dedi ki...

bu arada çok faydalı bır blog unuz varr. tesekkurler

hakancez dedi ki...

Çok sevindim Fatih Bey,

Aslında yeni ürünlerde servislere de bir şans vermek lazım ama istenen yüksek tutarlar hepimizin canını sıkıyor. Neyse kazasız belasız en azından makinenizi düzeltmişsiniz önemli olan bu.....

Muhammed Ali dedi ki...

Maalesef buraya bakmadan yöntem 7yi denedim. Bir sony cyber-shot'um var. Bütün soru-cevapları okuyacak kadar vaktim maalesef yok. Parçalarda herhangi bir kırılma varsa tamiri mümkün müdür.objektif tamamen açılıyor ancak erişim sağlanamıyor. Kapat-aç yazıyor. Şimdiden teşekkürler.

hakancez dedi ki...

Bir kırılma varsa tabii ki tabiri mümkün ancak olayın maliyet boyutu konusunda ne kadar efektif olabileceği konusunda bir fikrim yok...En iyisi servisle görüşmek...

gamze dedi ki...

benim makinemdede aynı sorun var.yöntemlerinizi deneyeceğim eğer olmassa tamire gondereceğim

Yasemin dedi ki...

İyi günler Hakan bey

Nikon 2500 fotograf makinem otomatik sahne secimi yapmıyor.kullanma kılavuzunu dikkatlice okudum ama bir cozum bulamadım,yardımlarınızı bekliyorum....

hatice.. dedi ki...

:( nikon s3100 makinam açılıyor objektif hatası diyip tekrar kapanıyor. açıldıgında yaklaşık 3sn açık kalıyor ve bulanık gösteriyor geri kapanıyor:( ne yapmalıyım. sarjlı pilli değil. 7ye kadar geldim 7yide denedim bi süre hiç açılmadı şidi yine objektif hatası diyor 3 ay falan oldu alalı :( ne yapmalıyımm hakan bey

zelal dedi ki...

fujıfilm yarı profesyonel fotoğraf makinamı geçen düşürüdüm sanırım lens açıktı ve üstüne düştü açtığımda ise ekran karanlıktı ve fotoğraf makinasını tekrar açıp kapayın diyordu çok moralim bozuk lütfen yardım edin

hakancez dedi ki...

Sn Zelal,

Bir fotoğraf makinesinde en yapılmaması gereken şeyi yapmışsınız. Çok üzüldüm. Sanırım sizin direkt olarak servise gitmeniz gerekecek. Makinenizin içerisinden bir ses gelmiyorsa isterseniz çok çok dikkatli şekilde 7. maddeyi deneyiniz...

hakancez dedi ki...

Sn Gamze hanım umarım probleminiz çözülür. Yorumlarda da gördüğünüz gibi özellikle yedinci madde bir çok insana çözüm oldu...

hakancez dedi ki...

Merhabalar Hatice Hanım,

Kullanmakta olduğunuz makine EN-EL19 koldu bir pil kullanıyor. İlk olarak makinenizi iyi şekilde şarj edin. Gerekirse normal süreden bir kaç saat daha fazla şarj edin. Sanırım pilde bir sıkıntı var gibi düşünüyorum sorununuzu. Ürün içerisindeki memory kartı da çıkartıp ikinci yöntemi denerseniz sıkıntı geçmesi lazım. Bu arada kullanım kılavuzuna baktığımda ilgili bir uyarı göremedim ama bu işlemi yaparken şarj kablosu takılı halde bir deneme yapar mısınız?

izmen koç dedi ki...

lens hatası vardı. google da bu siteyi buldum, canon poweshot 720 makinamın objektifi açık iken sert zemine çarpma ile eğildi. burdaki 7. yöntemi denedim ve aynı anlatıldığı gibi uyguladım sorunum çözüldü.

teşekürler.

Sinan Mutlu dedi ki...

Casio Exilim makinem var, geçen hafta yanlışlıkla kuma gömmüştüm. Biraz şarjını doldurdum, üstüne deklanşöre basılı tutarken makineyi açtım objektif sonuna kadar açıldı neyse ki. Zum yaparken çatır çutur sesler geldi başta, kapatırken objektif dışarıda kalabiliyor, objektif tavana bakarken açılamayabiliyor. Eskisi gibi değil biraz daha gücünü kaybetmiş gibi ama idare etmek zorundayım artık sanırım.
Bunun bir de ebeveynlere verilmesi gereken hesabı var :)

hakancez dedi ki...

Sn İzmen Koç,
Sorunun çözülmesine sevindim. Tehlikeli bir kaza geçirmiş makineniz...

hakancez dedi ki...

Sn Sinan Mutlu,
Sizin başınıza gelen muhtemelen bir makinenin başına gelebilecek en kötü şey. Bence acilen bir servise götürün. Makinenizin objektifinin bir noktada kilitlenmesi söz konusu olabilir...

hakan dedi ki...

bendede canın ıxus 117 hs makına var acılırken loş bı ekran geldı ılk başta sonra lens hatası yenıden baslat vs demeye basladı.guc dugmesıne bastıgım zaman tiz bi ses gelıyor ıcınden cıss dıye ama lens dısarıda ne ıcerı alıyor ne ıslem yapıyor lutfen ayrdım edın yenı aldıgım makına neden yaptı bunu garantıye gıtse 1 aydan once gelemz sımdı

hakancez dedi ki...

Yukarıdaki işlemleri denediniz mi?

caner dedi ki...

nikon l 120 yarı prof makınam hızlıca yere carptı ve lens kapagı yamuldu lens kapagı objektıfın onune gectıgı ıcın lens cıkmıyordu bı servise verdım ve bana lens ayaklarının kırıldıgını soyledıler lens kapagı duzeltıldı lens ayakları degıstı ve makınamı gerı aldım ancak evdekı kontrolumde lens kapagını acın makınayı yenıden baslatın gıbı bı hata verdı servısı tekrar aradım ve gerı gonderdım entegreleri sıcak hava ile kaldırıp soruna bakcaklarmış ya makınam calıscak ya hıc calısmıcakmıs bu durum hakkında bı bılgınız varmı

hakancez dedi ki...

Teknik bir yorum yapmam doğru olmaz. Bu konuda bilgim yok ne yazık ki...

müge dedi ki...

aynı sorun bende de var ama benim fotoğraf makinem pilli değil. Ne yapacağımı bilmiyorum bileniniz varsa bana yardım edin Lütfen !!!!

muhsin dedi ki...

Merhaba,

benim samsung s500 5,1Megapiksel ve x3 optik zoomlu fotoğraf makinem yaklaşık 2 ay önce objektifi dışarıda kaldı.Tamirciye götürdüm.Başka bir pil takdılar ve objektifi çok hafif oynatınca geri girdi.Tamire gerek kalmadan (sağolsunlar) geri döndük ve kullandım. Dün yine makineyi kullanmaya devam ederken tam gösterinin yarısında ekran gitti ve objektif yine dışarıda kaldı.Yeni bir pil taktım sağa sola içeri dışarı/ tokat vs. uygulamalarım sonrası sonuç OLUMSUZ. Makinenin vidalarını çıkarıp objektifi çıkarmaya çalıştım. Fakat yarısından sonra kasanın yarısını ve objektiften ayıramayınca 13 vidayı sonra 11 vida olarak(bir-iki vida gereksizmiş galiba :)) tekrar geri taktım sonuç yine OLUMSUZ. Birde internette arayım dedim ve buraya geldim.Önerinizi bekliyorum.

özkan dedi ki...

Nikon s3100 kullanıcısıyım. Tatildeyken kameram objektif hatası verdi. Plajda bol fotoğraf çektiğim için sanırım lens içerisine kum taneleri kaçmış. Çok uğraştım ama bir türlü lensi çıkaramadım. Tam ümitsizliğe düşmüş kameraya veda edecekken Yöntem 4 ilaç gibi geldi. 3. denememde lens açıldı. Çok teşekkür ediyorum size..

VEDAT GÜNAY dedi ki...

merhaba a495 makinam çabuk pil harcıyo ne olabilir

hakancez dedi ki...

Müge Hanım,

Pili sabit ürünlerde yapılabilecek tek şey, bu pilin yedeğini eBay gibi sitelerden tedarik edip makineyi açarak montajını yapmak. Ancak ne yazık ki işlem yazıldığı gibi kolay değil. Bir çok insan için en uygun çözüm teknik servis veya makinesini yenilemek.

BU yüzden her zaman pili çıkartılabilir veya klasik formda film kullanan fotoğraf makinelerini tercih edin diyorum...

hakancez dedi ki...

Özkan Bey,

Sorununuzu gidermenize çok sevindim.

hakancez dedi ki...

Dijital fotoğraf makinelerinde söküm işlemi bilinçsiz şekilde yapıldığında geriye dönüş çok kolay değil ne yazık ki. İllaki sökme işlemi yapılacak ise her adımın fotoğrafın çekilerek (cep telefonu kullanılabilir) toplama esnasında kolaylık sağlanabilir. Sizin sanırım fotoğraf makinenizin üzerine bir soğuk su içmeniz gerekecek....

hakancez dedi ki...

Gereksiz uyarı, ses gibi pil harcayan servisleri iptal edin. Zaman içerisinde pilinizin performansının düşmesi de gayet doğaldır...

esra koca dedi ki...

merhaba hakan abi ben esra fotoğraf makinemin markası nikon coolpix dün ece arkadaşım eline aldı ve lens açıkken üzerine düştü birden kilitlendi objektif hatası dedi. lens hala dışarı çıkmış durumda on\off butonun abastığımda bir içeri girip çıkıyor ama hep dışarda kalıyor. şuan pilini şarj ediyorum eğer öyle olmassa yöntem7 yi denemelimiyim?

hakancez dedi ki...

Merhaba Esra,

Pilini güzelce şarj edip Yöntem 7'yi dene. Sanırım makinen blogdaki yazıda kullandığım fotoğraflardaki makineye çok benzer.

nizam dedi ki...

S.a. Hakan Bey; Bir yıllık Casio Exılım Z27 model makine kullanıcısı olarak iki hafta önce gittiğim denizde kuma gömülü şemsiyeyi bile fırlatıp atan şiddetli rüzgarda makinemiz toz ve kumdan etkilendiğinden objektif açılmayarak lens hatası vermeye başladı, yukarıdaki yöntemlerin tümü denedim en son yukarıdaki yorumlarda bir arkadaşımızın denediği elektrikli süpürgeye makinenin objektifini dayayarak vakum olarak kullandım ve toz , kum ne varsa çekip aldı sonunda objektif açıldı ama dertten kurtulamadık, şimdi makineyi açtığımda çok kısa süre (1 sn) resim çeker pozisyonuna geçip objektifi (lens) açılıyor sonrasında objektif tekrar içine kapanıp lens hatası vermeye devam ediyor , aslında makinenin garantisinin bitimine 10 ay daha var, servise vermeden sorunu gidereceğim başka bir çözüm öneriniz varsa uygulamak istiyorum, sağlık ve afiyet dileklerimle iyi çalışmalar .

BERAT dedi ki...

kolay gelsin hakan bey bende casıo EXILIM marka cameram var lens hatası var diyo bi iki kere açıldı kendşne geldi sonra şimdi hiç bi şekilde objektif kapanmıyo açık duruyo birde ben cameramı araba teyipinden şarj ettim ondanda olabilri mi? bataryalı cameram en iyi çözüm sizce ne olabilir?

murat dedi ki...

çok teşekür ederim tamda makineyi atmayı düşünüyordumki yöntem 7 işe yaradı ve makinam geri geldi tekrar teşekürler bilgileriniz için Hakan bey

hakancez dedi ki...

Gözünüz aydın Murat Bey. Sevgiler :)

hakancez dedi ki...

Kendi bataryasını kullanan makinelerde durum karışık ne yazık ki. Eğer imkan varsa eBay gibi sitelerden makineniz için üretilmiş kaliteli bataryalardan almaktan başka bir çözüm yok sanırım. Ancak eBay üzerinde fiyatlar çok uygun olduğundan riske girilip bir deneme yapılabilir...

hakancez dedi ki...

Sn Nizam,
Servise vermek sanırım iyi bir çözüm olacak. Her ne kadar kullanıcı hatası diyecekleri şimdiden belli olsa da, şansınızı denemekte bence fayda olabilir. Son dönemlerde Casio Exilim'lerle alakalı çok sık mesajlar geliyor. Sanırım alışveriş listelerinde pek yer vermemek akıllıca olacak.

deniz dedi ki...

Merhaba acil yardım fotoğraf makinemin lcd ekranı kırıldı çekiyor ama göstermiyor sadece pcye atınca gözüküyor. bu yöntemler işe yararmıı

hakancez dedi ki...

Hayır bu çözümler objektif hatalarını çözmek için, sizin sorununuz çok farklı. Ya yurtdışından (örneğin eBay) LCD ekranının yedek paraçasını edinip kendiniz değiştireceksiniz veya servise vereceksiniz. Yapılabilecek başka bir şey yok. Not. eğer makinenizin vizörü varsa bu şekilde de idare edebilmek mümkün...

Tarot dedi ki...

Merhaba
bende de nikon C. L3 var. 5 yıldır kullanıyordum. pilleri taktığımda beyaz bir ekran, nikon Colpix yazısı, ardından objektif açılıyor sonra hemen geri kapanıyor ve Lens error yazıyor. bir süre bekleyince ekran kararıyor. böylece resimlere bakabiliyorum, menüye girebiliyorum, fabrika ayarlarına alabiliyorum. ama resim çekme moduna geçince Lens Error. bütün yolları denedim. pahallı olacağından servise göndermedim. ben de içini açayım diye düşündüm. zor bela içini açtım, açarken 3 sefer elektrik çarptı. objektifin vidalarını dahi söktüm. biraz kurcaladıktan sonra toparlamaya başladım. deneme yaptım objektif geri çekilmedi.çalışıyor gibiydi. ekranı taktım.vidaları taktım.lehim attım. kapakları takarken çok zorlandım tırnakları kırıldı. elektrik çarptı.kapattım. 8 vida arttı. Tekrar denedim. HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI.

Emine dedi ki...

Kardeşimin elinde bozulan Casio EX-ZS6 makinemiz 2 gün önce lens hatası verdi. yöntem 7'i gözümü karartıp denedim ve sonuç olumlu :)))) kardeşim sürekli ona kızmamdan kurtulduğu için size minnettar çok sağolun :))

hakancez dedi ki...

Geçmiş olsun Emine Hanım. Selamlar...

ayşegül dedi ki...

Merhaba...canon power shot A2200 makinem var...dün sabah resimleri bilgisayara aktardım sorunsuz akşam açmak istediğimde lens hatası verdi...oldukça üzgündüm bu gece sizin yazdğınız bilgilere ulaşıp denedim....ve gerçekten korka korka 7yi denedim ve oldu...çok sevindim...çok çok teşekkürler....

hakancez dedi ki...

Makineyi hayata döndürmenize çok sevindim Ayşegül hanım. Selamlar...

nazlı dedi ki...

tatildeyiz ilkgün akşama kadar foto çekindik akşam lens hatası var dedi.eşim kum gittiğine inandı ama olmıycağına inandık ..çünkü burada bunu tamir edecek biryer bile yok.gece otele gelince minnettarım size, sizin yazılarınızı buldum ve sırayla denedim.5yöntem de biraz yerinden oynadı bunu görünce direk 7 ye atladım çok şanslıyım ki başardım TEŞEKKÜRLER

Oğuz Boztaş dedi ki...

Yaşar ÇIRAKLI
Posted January 22, 2010 at 10:44 AM
sa.kodak easySaher C330 markalı ürünü elimden düşürmüştüm…eror 12? veya 14 ?mü yzıyor ve ebjektif dışarı çıkmıyordu.
1'yi denedim(pil) olmadı, 2.ciyi denedim olmadı…
en son TOKATLADIM oldu!
teşekkür ederim efendim, bilgi için….

tüm yöntemleri denedim olmadı. Tokatlayınca oldu valla :))

hakancez dedi ki...

Nazlı Hanım, geçmiş olsun. Makinenizi kurtarmanıza sevindim çok...

hakancez dedi ki...

Sanırım ilerleyen dönemlerde Tokatlama yöntemini de eklemeliyiz yazımıza. Selamlar...

Hasan dedi ki...

Casio Ex makineyi yeni aldık.Havludaki kum taneciklerinden objektif sıkışmış.Açılıyor,içine girmiyor.lens kapanmıyor.vs.Sanırım en doğru tercih Casio almamak olacak.

hakancez dedi ki...

Hasan Bey, hemen her markada aynı sorunlar var, Casio, Kodak, Nikon ve benzerleri. Elektronik cihazlar için kum ve toz büyük problem. Bir çok kullanıcı sorunlarını yukarıdaki yöntemlerle çözmeyi başardılar. Bir deneyin isterseniz...

Dilara dedi ki...

Merhaba Hakan Abi. Bu blog girişindeki yazıları inceledim. Benim sorunumu çözebilecek şekilde bir şeye rastlamadım. Neyse anlatayım. Yaklaşık 3 hafta kadar önce Samsung WB150F aldım. Geçen gün de yaklaşık 50-70 cm arasında çantasından çıkarırken yere düşürdüm. Fotoğraf makinamın objektif denilen yeri elime alıp açmaya çalıştığımda sallandığını fark ettim. Sallandığında küçük tıkırtı gibi sesler geliyor. Kapalı objektifi tutarak salladığımda ses çıkmadı. ve köşeden düşürdüğüm için köşesi ezilmiş durumda ve biraz da alttan arası açıldı. Makineyi açtığımda hiç bir sorunla karşılaşmadım. Lens hakkında veya ekran hakkında anladığım kadarıyla eskisi gibiydi. Auto modunda normal çekimler yapabiliyorum. Sanırım diğerleri de iyidir. Bir sorunu yok değil mi? İleride bu anlattıklarımdan dolayı bir sorunla karşılaşmayacaksam servise götürüp kurcalatmak istemiyorum. Ha birde odaklama yaparken karın gurultusu gibi sesler duydum makinemde. Bunu her saniye yapıyor neredeyse odaklandığında bile devam ediyor. Uzun oldu. Ama teşekkür ederim.

hakancez dedi ki...

Merhabalar Dilara,

Bu tarz elektronik cihazları yere düşürmek genelde büyük sorunlara yol açabiliyor. Sen ucuz kurtulmuşsun ancak ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaşamamak için acaba bir servis desteği alsan daha mı mantıklı olur diye düşünmeden edemedim. Bir yandan da makineyi kullanabildiğin kadar kullanıp servisle uğraşmak istemiyorum dersen de haklısın ama o karın gurultusu gibi olan ses hayıra alamet değil. İstersen bir servis desteği al...

necla dedi ki...

benim makinem nikon coolpix s2500. tatildeyken makineyi kullanıyordum herhangi bir sorun yoktu. fakat makineyi kapatıp çantasına koymama rağmen sanırım küçük kızım makineyi açıp lensini zorlayarak kapatmış olacakki makineyi tekrar elime aldığımda "objektif hatası" verdi. lensi açıkta kalmış durumda açtığımda objektif hatası verip öylece kalıyordu. servise gönderdim kullanıcı hatası dediler makineyi aldığım fiyatın yarısı kadar ücret istiyorlar garanti kapsamına girmiyormuş. makine şarjlı pilli değil ne yapmamı önerirsiniz??? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

hakancez dedi ki...

Necla Hanım,

Bu ürünlerin direkt elektrik besleme adaptörleri ülkemizde pek bulunmuyor yurtdışından almak mümkün ama yol parası derdi var ne yazık ki. Sizin tek yapabileceğiniz YÖNTEM 6 ve 7'yi denemek bence.

Kolay gelsin...

yasin dedi ki...

İnanmıyorum ya :) 7. yöntem etkiliymiş

eda dedi ki...

allah senden razı olsun 7. yöntem işe yaradı. çok ta basit :) acaip mutluyum :D

Betül dedi ki...

Ben de objektifle oynadım biraz o sıkışmıştı, düzeldi şimdi. Fotoğrafçıya götürdüğümde demişti ki bunu tamir ettirirseniz çok masraflı olur yenisini alın daha iyi. Oldu ama işte şimdi. Hayır duamızı da aldınız Allah razı olsun :) :D

belkıs dedi ki...

sıze tesekur edıyorum odunc aldıgım makınenın lens gozu dısarıda kalmstı ve bahsettıgınız yontem 5 ı kullanarak sorunu hallettım masraftan kurtuldum cok tesekurler

erdemesen dedi ki...

Normalde işinizi gördüyse bir yorum dahi yapmadan kapatıp gidebilirsiniz.Ama bu sizcede emeğe haksızlık olmaz mı? Fujifilm Finepix s2980 Makinem 1 hafta önce Pcye bağladıktan sonraki gün (bir önceki gün uzun çekim yapmıştım) açmaya çalıştığımda "Cihazı kapatıp yeniden açın" uyarısı vermeye başladı.Pillerdendir deyip pilleri değiştirmeme rağmen aynı hatayı vermeye devam edince yazılımsal olduğunu düşünüp araştırırken bu siteye denk geldim...Çoğu madde işe yaramadı...Tokatlama konusuna gelince adeta benim bir parçam olan makineme insanların içinde çokta sert davranamadım.Ta ki bir köşeye çekilene kadar :) Büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi yermisin yemezmisin kronolojik durumu :) Makinesini dövmeyen dizini döver misali huzurluyuz şimdi ikimizde...Teşekkürler

melek dedi ki...

merhabalar.. objektifimin içinden tıkırtı sesleri geliyo, ve zoom yaparken zor dönüyo bunun nedeni nedir? bunların dışında herhangi bir problem yok. tamir duyulacak bir problem mi? yardımcı olursanız çok sevinirim..

gülden dedi ki...

merhaba.Kodak EasyShare Z915 makinem önceleri açma tuşuna bastığımda ışık yanıyor lens kapakları açılıp sonra hemen kapanıyordu.şimdi ise hiç bir şekilde açılmıyor.sorun ne olabilir.teşekkürler şimdiden.

aslı dedi ki...

merhaba ben bir sorunum hakkında yardım isteyecektim
benim casio exilim fotoğraf makinem var.çamura düşürdüm.açıyorum yeniden açmayı deneyin diyor.tekrar açtığımda da lens hatası deyip objektifi kapanıp açılıyor.ne yapmam gerekir acaba ?

hakancez dedi ki...

Çok teşekkürler. Umarım sorunsuz kullanırsınız makinenizi.

Selamlar

hakancez dedi ki...

Hepimizden razı olsun. Selamlar

hakancez dedi ki...

İşe yaramasına sevindim selamlar...

hakancez dedi ki...

Makinesini dövmeyen dizini döver misali huzurluyuz yorumu su blog'da en keyifle okuduğum yorumlardan oldu.

Sevgiler

hakancez dedi ki...

Yorumunuz için teşekkürler. Sizi masraftan kurtardığımıza sevindim :)

hakancez dedi ki...

İçeride kırılan bir şeyler var veya içerisinde ciddi miktarda pislik oluşmuş olabilir. Tamiratı yapılması gereken bir şey olabilir ama konunun uzamanı değilim. İsterseniz profesyonel bir servise danışın.

hakancez dedi ki...

Makinenizin içerisinin temizlenmesi gerekiyor ancak bu işlem ev ortamında yapılabilecek bir şey değil ne yazık ki. En iyi seçenek servisle görüşmek diye düşünüyorum...

hakancez dedi ki...

Pil ile ilgili bir sorun gibi gözüküyor sorununuz. Son dönemlerde Kodak markası ile ilgili çok sorun yazıyor meraklılar. Kodak EasyShare Z915 makineizi farklı pillerle deneme şansınız oldu mu?

PELİN dedi ki...

sony cyber-shot dsc-s1900 fotoğraf makinam var lensi acıkken cok yüksek olmayan biyerden düştü objektif kısmı kapanmadı ve cihazını kapayı tekrar acın uyarısı gelmeye basladı korkarak 7.yönteminizi denedim uzun uğraslardan sonra basardım :) bloğunuz cok faydalı cok teşekkürler.

dilek dedi ki...

yöntem 7 kesinlikle işe yarıyor..casio exilim ex-s100 makinam var ..lens dışarda kalmıştı..orta göbeğe yani en içteki siyah kısma 7.yönteme göre hafif bastırdım..benim sorun en içteki kısımdaymış..düzeldi..çok teşekkür ederim..

zeliha dedi ki...

merhaba benim sony w40 makinem vardı. access hatası veriyordu. yukardaki yolların hepsini denedim en son 7. kısmı denerken objektifim takıldı kapanmaz oldu hafaf bastırınca kapandı şimdi de hiç açılmıyor. sanırım iyice bozdum. bu durumda ne yapmam gerek, yapılma ihtimali nedir ? en kısa zamanda cevap yazarsanız sevinirim..

hakancez dedi ki...

Sanırım yapılır ama servis desteği almanızda fayda olacaktır...

aysegül dedi ki...

merhaba hakan bey benim coolpıx s3200 makinam yere düştü ve objekjif hatası veriyor . yöntem 7 yi uygulayacağım fakat objektif açılmıyor ki makina açılıyor fakat objektif kapalı ne yapmam gerek sizce ? ne olur kısa zamanda cevap yazıın bu hafta bu makinaya ihtiyacım var

hakancez dedi ki...

Sanırım objektif sıkışmış isterseniz servise başvurun.

arda dedi ki...

Sn. admin bir akbrabanın fotoğraf makinesi bizde idi. sanırım bizden biri düşürmüş lens hatası veriyor objektif kapanmıyor öylece açık sağa sola kıpırdamıyor kapatmaya çalıştığımda düğme ile cııcıcıcı diye ses geliyor servise maalesef gütüremeyeceğim dijital fotoğraf makinesi sanırım lensin üstüne düştü sağa sola oynatmaya çalıştım oynamıyor lütfen yardımcı olun nolur . :(

arda dedi ki...

bide dönmeye çalışıyor dünmüyor içeri girmeye çalışıyor girmior . :::( lütfen yardım edin

hakancez dedi ki...

Arda Bey,

Tüm yöntemleri denediniz mi? Lensi zorlamadan diğer yöntemleri deneyin. Ancak makinenin üzerine düşmesi pek hayırlı haber değil onu söyleyeyim. Eğer servise götürmeyecekseniz ve sorumluluğu üzerinize alırsanız pili şarj edip makinenin çekim tuşuna basarken diğer elinizle objektifi sağa ve sola zorlayın. İçeri doğru sakın hareket ettirmeyin.

elif dedi ki...

dijital fotoğraf makinesi kullanıyoum makinem durduk yere lens hatası dedi yöntem 7 yi tam olarak anlayamadım boşluğu bulduktan sonra ne yapmamıs gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

elif dedi ki...

yalnız benim makinem pilli değil bataryalı

Saadet (Fransali Gelin) dedi ki...

Merhaba, bende de ayni makine var, kizim yere dusurdu ve lensi bozuldu bende Yontem 7 yi okumadan denerken (keske okusaydim burayi) lensin en uc kismini soktum, içine ittirerek takmaya çalisiyorum suan naney yemis durumda makine :) Napicam artik bimiyorum :)

hakancez dedi ki...

Keşke içeri bastırmasaymışsınız. Kuvvetli bastırdıysanız muhtemelen yapacak bir şey kalmamış olabilir...

serkan dedi ki...

merhaba dün aldigim samsung wb150f fotograf makinami ben samsung sitesinden indirdigim son güncellemeyi yükleyerek caluismaz hale getirdim ne olduguna anlam veremiyorum güncellemeyi yapti acildi ekran bembeyaz kaldi makina calisiyor ama ekranda hicbisey görünmüyor arastiriyorum bi sonuc bulamiyorum baska güncelleme indirsem veya sifirlama gibi bi yolu varmidir bunun

hakancez dedi ki...

answers.us.samsung.com adresine bir bakın isterseniz. Sizinle benzer sorunlar yaşayanlar olabilir...

baran dedi ki...

mrb benim makinam sony lens dışarı içeri giriyor ama ekran yok ne yapmalıyım ve dışarı içer girdiğinde bir kaç saniye sürmüyo en sonda ekranda( turn the power off and on again) yazıyo

baran dedi ki...

mrb benim makinam sony lens dışarı içeri giriyor ama ekran yok ne yapmalıyım ve dışarı içer girdiğinde bir kaç saniye sürmüyo en sonda ekranda( turn the power off and on again) yazıyo

Sercan dedi ki...

merhaba canon a2200 fotoğraf makinem lensi açıkken yere düştü ve lens takılı kaldı ne yapmam gerek ?

Nisan dedi ki...

Merhaba benim makinem Sanyo . 1 Hafta sonra mezuniyet balomuz var . Ve makinem hiçbir şekilde çalışmıyor . Yöntemlerin hepsini denedim ama olmuyor . Teknik Servis'e gittim . Ama çok kişi olduğu için 1 ay sonra bakabiliriz dediler . Makine açılmadığı için sinirimden objektifi içeri ittim :/ Ama sonra objektif açılmaya devam etti . Neden bilmiyorum ama güç düğmesine bastığımda açılır gibi sesler çıkıyor . ZORLADIĞI BELLİ . Ama yinede açılmıyor . Lütfen yardım edin :( :(

Aleyna dedi ki...

Merhaba

Makinemin lensi hata vermeye başladığı zaman hiçbirşeye dokunmadan garantiye götürdüm ama bana makineyi düşürdüğümü bunun garantide olmayacağını söylediler . Makineyi düşürmediğime eminim . Evdekilerde öyle birşeyin olmadığını söylüyorlar. Zaten servisinde yalan söylediğine eminim . Neyse makinemin on-off tuşuna bastığımda garip sesler çıkartıyor . Lens'i açık kaldı . Hafifçe içeriye bastırdığımda veya hafifçe çektiğimde hareket ediyor ama lens hatası vermeye devam ediyor . Lensi sağa sola oynattım ama boşluk gibi birşeye rastlamadım . Yeni pil takmayı denedim ama hata vermeye devam etti . LÜTFEN BANA YARDIM EDİN ELİMDEN HİÇBİRŞEY GELMİYO :(
:(

hakancez dedi ki...

7. Maddeyi deneyin ancak lens üzerine düştüyse yapacak çok fazla bir şey yok. İşiniz biraz şansa kalmış durumda...

hakancez dedi ki...

7. Maddeyi deneyin ancak hata elektronik tabanlı gibi geldi bana. Servisle görüştünüz mü?

hakancez dedi ki...

Merhabalar objektifinizi içeri itip iyi yapmamışsınız. Makineyi açarken bir elinizle lendi tutun sağa sola hareketler yaparak çok narin şekilde öne doğru çekin. TÜm bunları yaparken çok yavaş olun ve keskin hareketler yapmayın. Umarım faydası olur...

Bu arada mezuniyet için tebrikler....

hakancez dedi ki...

Merhaba Aleyna,

Lensi içeri bastırmayın. İlk adımda makinenin on-off tuşuna basarken çok hafifçe çekmeye başlayın ancak bu çekme işlemi sırasında lensi bastırmadan sağa ve sola hareket ettirin. Çok yavaş yapın ve lensi kesinlikle içeri ittirmeyin. Bu arada on-off tuşuna basmaya devam edin sürekli. Bakalım bir noktada düzelme olacak mı?

izmirliergun dedi ki...

Canon Power Shut A95 makinemi saç kurutma makinesi ve elektrikli süpürge yöntemiyle servise göndermeden verdiğiniz bilgiler sayesinde kurtardım. Teşekkürler.

zeliha dedi ki...

merhaba nikon coolpıx s2500 makinem yaklaşık 2 aydır objektif hatası veriyordu. ne denediysem olmadı. yöntemlerinizin hepsini yaptım 7. yöntemi de korkarak yarım yamalak denedim yine sonuç alamadım ama yorumlara göz atarken bi arkadaş lensi elektrik süpürgesine çektirdiğini ve düzeldiğini söyledi bende hemen yaptım ve oldu :) şuan sorunsuz bi şekilde çalışıyor teşekkürler :)

hakancez dedi ki...

Geçmiş olsun Zeliha hanım

hakancez dedi ki...

Sanırım bu sene yazıya elektrik süpürgesini de eklememiz gerekecek. Geçmiş olsun diyelim...

yılmaz dedi ki...

canon a2200 fotoğraf makinam var çekim yapıyoruz ama ekranda beyaz bir görünüm oluyor resim görünmüyor ekranb bayaz kalıyor sanki sadece beyaz çekilmiş gibi yardımcı olurmususz

Emre dedi ki...

kodak z915 dijital fotoğraf makinesi var lens dısarıda kaldı ıcerı gırmıyor bırde güç tuşuna basıyorum tarih ve saat geliyor daha sonra birini seçince donuyor ne yapmam gerekiyor.

hakancez dedi ki...

Yukarıdaki seçenekleri denediniz mi?

hakancez dedi ki...

Büyük ihtimalle makineninizde teknik bir sorun var. Tahminen algılayıcı sıkıntısı gibi duruyor. Teknik servis dışında ne yazık ki çözüm bilmiyorum...

Selamlar

kaan dedi ki...

merhaba benim kodak m883 model makinamı sağolsun benim ufak çocuk nasıl yapmış anlamadım faka makinayı açtığım zaman önündeki zırıltı dışarı çıkıp ileri geri yapıp tekrar içeri girip kapanıyor ne yaptıysam düzelmedi bilgisayara takıp güncellemeyi başardım fakat gene aynı sorun neden kaynaklanmış olabilir şimdiden teşekkürler.

ACİL! dedi ki...

Fotoğraf makinem casıo,dijital ve pilli degil bataryalı.Hiç birsorunu yokken cihaz 2 dk açık kaldı odaya geri döndüğümde objectif kısmı dışarıda kalmıs ve kapanmıstı.açmaya calıstım acamadım 2 gündür acılmıyor .Sorun şu ki on off tusuna bastıgımda hiç bir tepki yok.Sizce ne yapmam gerekiyor ve böyle bir sorun için servisin tamir ücreti tahmini ne kadar olur?

hakancez dedi ki...

Bataryanızda sorun olmuş olabilir. Bu tarz bataryalar zaman içerisinde özelliğini kaybediyor. Bence eBay'den yedek batarya bakmanızda fayda var. Tamir ücreti konusunda inanın hiçbir fikrim yok!

hakancez dedi ki...

Tamir maddelerini denediğinizde bir sonuç alamadınız mı? Muhtemelen ufaklık lensi içine doğru ittirdiği için sorun yaşanıyor olabilir. Lensin içeri ittirilmesi noktasında ne yazık ki yapacak fazla bir şey yok!

ibrahim dedi ki...

çok teşekkür ederiz sorunumuzu 7. yöntem ile giderdik sizler sayesinde masraf yapmaktan kurtulduk

hakancez dedi ki...

Rica ederim İbrahim Bey...

İlksen Doğancı dedi ki...

Sonny Cyber-shot fotoğraf makınem açılıyor ama ekranı göstermiyor 5 sanıye sonrada kapanıyor napmalıyım yardımcı olur musunuz :( ..

İlksen Doğancı dedi ki...

pardon kapanmıyormuş hatta foto bıle cekıyo ama ne yazııkı ekran hala göstermiyor :(

Hakan Cezayirli dedi ki...

Makineniz nedir acaba?

Sümeyye Yıldız dedi ki...

Makine coolpix l 27 3 e giden kuzenim makineyi açıp kapatırken birden takıldı ve sesler çıkmaya başladı 7. yöntemi denedim ama boşluk hissttiğimde düğmeye basıyorum makine takılarak kapanmaya başlıyorr lütfen yardım edinn
-Sümeyye